Waarom je als makelaar zeker video marketing moet inzetten

16/04/2020  in  Blog Innovatieve makelaar

Licht, camera, actie!

Video marketing is persoonlijk, ontzettend effectief en het beste: nog steeds geen standaard voor veel bedrijven… Het gebruik van video is dus een uitgelezen kans om je als makelaar te onderscheiden in de markt. Het lijkt zo ingewikkeld en duur, maar is met de juiste uitvoering hét geheime ingrediënt van succesvolle online marketing op alle kanalen. Van social media tot de website en van campagnes tot banners. Wij geven je alle in’s en out’s op het gebied van video marketing voor makelaars, en hoe het jouw makelaarskantoor een boost kan geven.

Bewezen effectief

De cijfers liegen er niet om: Video’s op social media worden tot 12 keer sneller gedeeld dan foto’s of tekst en social advertenties met een video drijven 84% meer verkeer naar de website. Daarnaast geeft 77% van consumenten aan dat een video op de website hen heeft overtuigd voor producten of services van het bedrijf te kiezen. Niet zo gek dus dat 86% van bedrijven in verschillende branches al regelmatig video’s gebruiken op hun website en social media.

Geef je kantoor een identiteit

Wist je dat website bezoekers langer blijven kijken en sneller een actie uitvoeren als je zelf in deze video’s voorkomt? Het zien en horen van echte medewerkers verhoogt namelijk de geloofwaardigheid, bouwt aan vertrouwen bij de consument en het maakt het gemakkelijk om potentiële klanten kennis te laten maken met je bedrijf. Zo komen bijvoorbeeld de sfeer, de werkwijze en de energie goed naar voren. Iets wat met foto’s en tekst veel lastiger is.

Vul zelf maar in

Video content is ontzettend veelzijdig. Bedrijfsvideo, interview, klantbeoordeling, uitlegvideo, geanimeerde video, evenement- en sfeervideo, social stories en tijdelijke video’s… Het houdt niet op. We geven hier wel als voorwaarde: pak het professioneel aan, want een video met slechte kwaliteit, slecht geluid of slechte montage kan juist averechtse resultaten geven. Ga dus liever aan de slag met een creatief team en een professionele partij die jou kan adviseren, begeleiden en een professioneel eindresultaat neerzet.

Maar wie bel je dan?

Wil jij graag beginnen met video’s voor jouw makelaarskantoor, maar heb je geen idee welk format video er bij jouw kantoor en budget past? Neem dan snel op voor een vrijblijvend gesprek. We bespreken jouw wensen, doelen en de bijpassende video oplossingen. We bieden geen standaard formats aan, maar kijken met jou naar de mogelijkheden om je te onderscheiden in de markt. Vraag onderaan deze pagina direct een offerte aan, of neem contact op met kantoor.

Geïnteresseerd?

Wil je weten op welke manier video marketing voor jou interessant is? Neem dan snel contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Contact opnemen

BlogNog meer handige tips, tools en vastgoedmarketing kennis?
Lees ook onze andere blogs.

Bereikbaar via WhatsApp