Online marketing voor makelaars

17/02/2020  in  Blog

‘Online Marketing’... Het lijkt wel alsof de hele wereld tegenwoordig draait om het fenomeen. Niet zo raar vinden wij, want je kunt er een hóóp mee winnen. In deze blog vertellen wat online marketing is, wat het jouw makelaarskantoor kan opleveren en hoe je het strategisch inzet voor jouw doelen.

Wat is het?

Online marketing is niet meer weg te denken uit de bedrijfsstrategie van bedrijven, en dus ook niet meer uit die van veel makelaarskantoren. Een sterke online zichtbaarheid zorgt ervoor dat meer potentiële klanten hun weg naar jouw bedrijf kunnen vinden en uiteindelijk gebruik maken van jouw diensten of producten. Om dat voor elkaar te krijgen, heb je een sterke strategie en de juiste middelen nodig. Met online marketing bedoelen we dan ook alle producten, kanalen, content en manieren om online bezoekers te bereiken. Van de website tot social media kanalen, en van organische resultaten tot betaalde advertenties.

Wat doet het?

Ieder bedrijf heeft een andere reden waarom ze online actief zijn, maar het komt allemaal neer op hetzelfde: je wil gevonden worden door de juiste mensen. Waar vroeger nog een poster langs de weg, advertentie in de krant of reclamespot op TV het dichtst in de buurt kwam bij groot bereik, kan er nu veel specifieker op de gewenste doelgroep ingegaan worden. Je kunt precies zien wat voor bezoekers er op je website komen, wat voor personas je volgen op social media en wie er klikken op de e-mails die je verstuurt.

Wat kost het?

Online marketing klinkt misschien heel indrukwekkend, en vooral ook heel erg duur, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Het belangrijkste van effectieve online marketing is dat je het strategisch inzet omdat je er echt resultaten uit verwacht. Álle mogelijke social media kanalen bijhouden, iedere week een nieuwe blog schrijven, een stuk of tien verschillende pop-ups op je website en alle mogelijke zoekwoorden in Google bijhouden klinkt net zo onmogelijk als dat het onpraktisch is.

Kies dus liever voor een optie die bij jouw kantoor en bij de doelgroep past. Een effectieve WoningWaardetest tool om snel verkoopleads binnen te halen, een chatbot om potentiële klanten snel het juiste antwoord te geven of een gepersonaliseerde social media strategie en uitvoering klinken toch een heel stuk aantrekkelijker, en praktischer. Veel van deze opties vind je bij OGonline in de vorm van een klein abonnement of éénmalige dienst. We kijken naar jouw wensen en vereisten en geven je gratis een passend advies om jouw merk te laten groeien.

Geïnteresseerd?

Wil je weten waar jouw kansen liggen? Neem dan snel contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Contact opnemen

BlogNog meer handige tips, tools en vastgoedmarketing kennis?
Lees ook onze andere blogs.

Bereikbaar via WhatsApp