4 redenen waarom makelaars moeten bloggen

14/10/2020  in  Blog Innovatieve makelaar

Waarom zou je als makelaar een blog bijhouden? Alle informatie die je klant nodig heeft staat immers op je website. Dat klopt, maar een blog (of een nieuwspagina) heeft wel degelijk toegevoegde waarde. In deze blog delen we 4 voordelen van een nieuwspagina voor jouw makelaarskantoor.

Tip 1: jouw expertise delen

Een blogpagina is ideaal om kennis over jouw vakgebied te delen. Heb je een nieuw lijstje met veelgestelde vragen die je kunt beantwoorden? Of gebeurt er iets op de woningmarkt dat relevant is voor jouw klanten? Naast dat jouw lezer ziet dat jij weet wat er speelt, levert dit ook extra verkeer op naar je website.

Tip 2: extra informatie geven

Op de website van jouw kantoor staat vanzelfsprekend informatie over de diensten die je aanbiedt. Die informatie kun je alleen niet te uitgebreid maken, want dan haakt je lezer af. Een klant die meer informatie wil lezen, kun je doorverwijzen naar de blogpagina waar meer te lezen is over een specifiek onderwerp. Zoekmachines vinden het ook leuk als je af en toe iets nieuws op je website zet, dat laat zien dat je kantoor ‘leeft’. Als je eerlijk naar je eigen website kijkt, hoe verouderd is de informatie die daar staat?

Tip 3: lekker vindbaar

Blogs zijn goed voor je online vindbaarheid. Hoe meer jij online aanwezig bent, hoe beter. Wees wel lief voor jezelf en plaats alleen relevante content en focus op de juiste zoekwoorden, anders geeft Google je een penalty en is je werk voor niets geweest. Dat zou mega zonde zijn. Focus als voorbeeld op lokale SEO: optimaliseer pagina’s om te laten zien dat jij beschikbaar bent als ‘verkoopmakelaar in Stad X’, ‘verkoopmakelaar in Y’ en ‘verkoopmakelaar in Z’. Prettig voor je vindbaarheid en een perfecte aanvulling op de verkoop-dienstenpagina.

Tip 4: gratis social content

Zo, die blog is geschreven en staat online. Naast dat je de blog op je website plaatst, kun je deze ook delen op je social media kanalen. Dat zijn twee vliegen in één klap! Zo kun je jouw informatie extra aan de man brengen en zien jouw volgers dat je kennis hebt over jouw vakgebied.

Ain’t nobody got time for that

Heb je geen tijd om te bloggen of is schrijven niet jouw passie? Geen probleem, wij schieten je te hulp! Onze marketeers kennen de weg binnen de makelaardij. We schrijven blogs die aanspreken, online vindbaar zijn en die je kunt delen via andere kanalen. Dat kunnen we ook doen als onderdeel van een grotere online marketing strategie. Zullen we binnenkort de mogelijkheden bespreken voor online marketing? Neem contact met ons op, dan brengen we jouw behoeften en doelen in kaart. Wij zijn er klaar voor om jouw business te boosten!

Geïnteresseerd?

Neem snel contact met ons op, dan kijken we hoe we jouw makelaardij online kunnen laten groeien.

Contact opnemen

BlogNog meer handige tips, tools en vastgoedmarketing kennis?
Lees ook onze andere blogs.

Bereikbaar via WhatsApp